≡ Menu

Hogyan teszteljük az ezüst kolloid minőségét?

 

Többen is kérdezték már tőlem: megfelelő-e az az ezüst kolloid, amit fogyasztanak? Mintha valamiféle szakértő lennék. Nem vagyok. De úgy gondoltam, kell lennie viszonylag egyszerű vizsgálati módszernek, amely segít abban, hogy ne nyúljunk nagyon mellé a vásárlással. Tehát utánajártam, és jelentem van. Pontosabban vannak ilyenek. Íme, néhány egyszerű teszt, melyek alkalmasak ezüst kolloid otthoni vizsgálatára:

1) Öntsünk egy kis űrtartalmú, tiszta, színtelen üvegedénybe 30-60 ml ezüstkolloidot. Figyeljük meg a színét. A minőségi, elektrolízissel előállított termékek többnyire színtelenek. A sárgás, barnába hajló szín a túlságosan nagy szemcseméret jele, vagy valamilyen idegen anyag jelenlétére utalhat. (Van kivétel is, az egyik legjobb minőségű ezüstkolloid színe olyan, mint a sötét jeges teáé, de ezt tudtommal Magyarországon nem árulják)

2) Néhány napos mozdulatlan tárolás után sem fedezhetünk fel az üveg alján semmiféle ülepedést, zavarosságot. A minőségi kolloidban lévő ezüstszemcsék mérete < 10 nm, állandó hő mozgásban (Brown-mozgás) vannak, képtelenek ülepedni.

3) Egy erős, koncentrált fénnyel oldalról megvilágítva az üveget, egy kúp alakú fénynyalábot kell lássunk az üveg belsejében. Ez a jelenség az úgynevezett Faraday-Tyndall hatás, a kolloid oldatok oldalról megvilágítva fényszóródást, opalizálást mutatnak. Ezt a kísérletet célszerűen egy elsötétített helyiségben végezhetjük el. Én fényforrás gyanánt egy diavetítőt használtam, melynek lencsenyílását még szűkítettem is.

4) Egy másik “átvilágítós” módszernél lézerpointert használunk. (alsó kép) Az ezüst kolloid oldat belsejében látnunk kell a lézerfény útját. A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudjuk: van-e hatóanyag a termékben, s nem desztillált vizet vásároltunk. Ugyanakkor a kolloid oldatban tovahaladó lézerfény erőssége, vastagsága további információkat hordoz. Furcsamód a gyengébb a jobb. Az erős nyaláb nagy szemcseméretre, (és / vagy) nagy sűrűségre utal. A szemcseméretről már volt szó, a sűrűségről annyit, hogy az ilyen típusú kolloid oldatoknál a 10 ppm (part per million) érték az elvárt. Az 50 ppm, vagy e feletti sűrűség csak a tisztán atomos ezüstkolloid esetében jó érték (ritka mint a fehér holló).

5) Egy “roncsolásos” vizsgálati mód:
A tárgyalt ezüst kolloid oldatok mindegyikében találhatóak ezüstionok, amelyek pozitív töltésűek és nem kívánatosak, és a számunkra hasznosabb negatív töltésű ezüst részecskék. Ez utóbbiak néhány ezüst atomot tartalmaznak, és ezeknek van kórokozó ellenes hatása. A gyenge minőségű ezüst kolloid túlnyomórészt csak ezüstionokból áll, (> 80%) és nagyon csekély hasznos anyagtartalommal. Az a jó, ha az arány minél inkább ez utóbbi javára tolódik el.

Helyezzünk kémcsőbe kevés ezüst kolloidot, és adjunk hozzá konyhasót. Csupán néhány szemet, maximum egy szűk csipetnyit. Fény felé tartva figyeljük meg, ahogyan lassan feloldódik. A nátrium-klorid egyesül az ezüst ionokkal, és ha sok van belőlük, az egész oldat felhőssé, ködössé válik. Na ekkor van baj :)

Végül az erős fémes íz is az ezüstionok túlzott jelenlétére utal. Aki a minőség tekintetében biztosra akar menni, annak ezt ajánlom.

Források:
http://health2us.com/water.htm
www.energeticnutrition.com/hi/dna.html
www.silver-lightning.com/tyndall/
www.sulinet.hu/tart/fncikk/Kidw/0/27103/index.htmEgészség, Szépség Kolloid oldatokkal
www.sansz.net/termekek


{ 31 comments… add one }
 • Sándor 2009. szeptember 16. szerda, 14:48

  Köszönöm a cikkeket és a vizsgálati módszert. Én egy gyógynövény boltban vettem a kolloidomat. Meg fogom vizsgálni. Diavetítőm, pointerem is van. A dobozon 20-30 ml
  adagot javasolnak. Én ezt 20-30 cseppnek (kávéskanál) fordítottam. Az 1ml=1cmx1cmx1cm, azaz kb. egy kockacukor. Az 500 ml-es üveg eszerint 25 adag maximum. Napi három adaggal ez úgy egy hetes kiadósság lenne. Ez helyes? Mármint a félliter/hetes bevitel?

  Üdvözlettel: Sándor

 • Silent 2009. szeptember 17. csütörtök, 08:55

  Számomra ez soknak tűnik, de a lényeg az, hogy mennyi ezüst kerül be a szervezetbe. A sűrűséget általában ppm -el jelölik, és azt mutatja meg, hogy 1 millió részecskéből mennyi az ezüst.

  Az általam fogyasztott termék sűrűsége 10 ppm, ebből megelőzésre napi 1 teáskanál, betegség esetén napi 3 teáskanállal javasolnak fogyasztani.

  A teáskanál egy nagyon hozzávetőleges mértékegység, nyilván nem egyformák a kanalak sem, lemértem, a miénkbe 4 ml folyadék fér bele.

 • greg 2009. december 9. szerda, 20:40

  Hát én most kicsit elbizonytalanodtam:
  http://www.hydrosolinfo.com/articles/silver-2004-12-22.php

  Ez a tanulmány pont azt igazolja, hogy az ionos ezüst kolloid a hatékonyabb.

  Most akkor kinek van igaza? Nagyon kíváncsian várom

  G.I.

 • silent 2009. december 10. csütörtök, 08:55

  Mindenekelőtt: én nem fogok, nem tudok igazságot tenni.
  Úgy tűnik, ez a vita régen tart, mint ahogyan ez az írás is említi.

  A MesoSilver és UtopiaSilver kolloidális ezüst termékek világelsőségét nem szokták vitatni. Mindkettőnek csupán 15% körüli az iontartalma.

  Adjunk hitelt a fent említett cikknek. Annak, hogy az ionos ezüstkolloid hatásosabban pusztítja a kórokozókat (kémcsőben), mint a nem ionos.
  De mi van akkor, ha valaki fogyasztani is szeretné az ezüstkolloidot?
  Abban nincs vita, hogy a nem ionos ezüstkolloid használata abszolút biztonságos, ugyanakkor az ionosról ez nem mondható el:

  “az ezüst-ionok az emésztőnedvek sósav tartalmával érintkezve, annak klorid ionjaival azonnal ezüst-kloridot képeznek.” Az ezüst-klorid egy amerikai állami információs portál nyilvántartása szerint toxin.

  Nemrégiben ezen Ezüst Oldat minőségével kapcsolatos kérdést tettem fel a gyártónak. Ezt válaszolta:

  “Ezüstünk 60-70 %-ban tartalmaz ezüst részecskéket. Hogy össze lehessen hasonlítani: a házilag és nem megfelelő laboratóriumi készülékekkel valamint tökéletlen metódussal gyártott oldatok 1- 10 %-ban (jó esetben) tartalmaznak ezüst részecskéket.
  A csúcskategóriás Mesosilver http://www.purestcolloids.com/mesosilver.htm (szerintük nekik van a legmagasabb ezüst részecske tartalmú ezüstjük) pedig 80 %-ban.

  Igaz, nem a mi ezüstünk a legjobb a világon :), de a dobogón állunk.
  A kimagasló hatást, mégiscsak a rengeteg és sokszor csodába illő, és szemünkbe könnyeket csaló esetleírások és köszönő levelek bizonyítják. Ez pedig bizonyítóbb erejű a puszta számoknál.”

 • Lala 2010. január 27. szerda, 21:26

  Csak annyi szeretnék mondani,2009 április 10. óta fogyasztom a magam által készített ezüst kolloidot.Az ellenőrzéshez vásároltam egy ppm mérőt.Ebben én tökéletesen megbízom.Persze a hatása sem elhanyagolható.40 évig szenvedtem az italozás utáni másnapossággal.Ez már a múlté.Folyamatosan motorozom,télen-nyáron,de megfázva április óta nem voltam.Ettől függetlenül elolvasok minden cikket,amit fellelek,és megpróbálom saját hasznomra fordítani.

 • Veronika 2010. február 9. kedd, 13:45

  Számomra sajnos még ezek után sem világos melyik forgalmazótól érdemes rendelni. Elég sok van sajnos, én a Herbárium 2000 Kft termékét vásároltam meg. Ha valaki a tapasztalatai alapján tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném.

 • dave 2010. február 10. szerda, 12:58

  Nem csak az ezüst tartalom a legfontosabb
  Leginkább az ezüstkolloid oldat mérete(10nm ,de inkább az alatt).Plazma technológiával készített termékek.

 • Elem50 2010. február 25. csütörtök, 10:27

  Lala 2010 jan 27-ei hozzászólásához.
  Én is szeretnék egy ezüstkolloid mérését szolgáló ppm mérőműszert vásárolni és ebben kérem az ön segítségét, hogy hol tudnám beszerezni és mennyiért.
  Köszönettel Elem50

 • Gabcsi76 2010. április 17. szombat, 15:23

  Rég nem írt ide senki, de remélem mostanában is olvassa valaki, akinek van tapasztalata, és jót vagy rosszat tud mondani az alábbi termékről. Szóval vásároltam egy 500 ml-es Nano Silvert, le is teszteltem azzal a lézeres átvilágítós módszerrel, de nekem komoly kétségeim vannak felőle.

  Három féle pointerrel világítottam át az oldatot, ezt tapasztaltam:

  5mW piros: Az oldatban a fénysugár halvány, de ha egy kicsit jobban megnézem, akkor részecskéket is látok úszkálni a fényben.

  200mW piros: Az oldatban a fénysugár jól látható, és jól láthatóan csillognak az előbb már említett részecskék.

  50mW zöld: A fénysugár erőteljesen látható, olyan, mintha lézerkarddal kalimpálnék az oldatban, emellett persze csillognak-villognak a részecskék a fénysugár útjában.

  Ja, és az oldatot ki sem öntöttem, csak úgy, ahogy kivettem a dobozból belevilágítottam a barna üvegbe, és ezt láttam. Ezek után lehet, hogy ki sem bontom.

  Szomorú vagyok, mert a csillogó részecskéket látva azt gondolom, hogy csak pénzkidobás volt megvásárolni. Egy gyógynövényboltban vettem, és még egy ezressel drágább is volt, mint amennyiért árulják a neten mindenfelé.

  Szóval szerintetek el merjem fogyasztani, abban bízva, hogy használni fog, és nem lesz tőle még több bajom? Vagy hagyjam a csudába, és vegyek másfélét?

  Jó egészséget Mindenkinek!

 • srobesz 2010. június 18. péntek, 16:27

  Sziasztok’ Én is tanácstalan vagyok a nano silver iránt.Én sem merem használni,mert hallani róla jót is rosszat is.Jó lenne ha valaki akinek több tapasztalata van,tudna segíteni hogy szedhetem-e biztonsággal vagy nem.Vagy esetleg melyik termék a jó,és azt hol lehet beszerezni. Köszönöm

 • gina 2010. augusztus 5. csütörtök, 17:57

  Sziasztok! Én Mithras ezüstkolloidot vásároltam egy gyógynövényboltban. 10ppm-es és 1 nm alatti van ráírva az üvegre, és hogy szűrt, tisztított vízben van. Ez nagy baj, h nem desztillált? És ez akkor most ionos vagy nem ionos? Lehet belsőleg használni?
  Kérlek, segítsetek!!

 • silent 2010. augusztus 5. csütörtök, 20:31

  Szia!
  Az 1 nm alatti szemcseméret az eszméletlen jó (szinte hihetetlen), a 10 ppm sűrűség is teljesen rendben van. Viszont ha nem nagy tisztaságú desztillált víz a hordozó közeg az nagyon aggályos. Itt is le van írva, hogy csak ilyen lehet a belsőleg is használható jó minőségű ezüstkolloid alapanyaga. Meg kell kérdezni a gyártót. Ha nem, akkor csak külső kezelésekre ajánlom.
  Nincs erősen fémes íze? Ez arról árulkodik, hogy sok benne az ion.

 • Petiiiii 2011. január 19. szerda, 20:35

  Szívből ajánlom Nektek a Mesosilvert!
  Egy hónapja fogyasztom 250 ml-es üveget ki is végeztem. :-)
  Nekem a már 10 ( tíz )! éve fennálló ételallergiámat szüntette meg.Kipróbáltam előtte rengeteg terméket ( Colonix, Oxytarm, Supergreens, Green Gold solar, Lenkei -vitaminok Nano Silver (gagyi) ,…) , de egyik sem volt még megközelítőleg sem ennyire hatásos!
  Tudtok Szovákiából rendelni! Ez tényleg megéri!
  Mindenkinek kívánok kicsattanó egészséget! :-)

 • Coquillage 2011. február 10. csütörtök, 22:45

  Én is vettem MesoSilvert, de az igazság az, hogy engem nagyon meglepett, amikor megkaptam, hogy műanyag flakonban van. Miközben mindenhol azt olvasom, hogy a műanyag ront az ezüstkolloid minőségén, ezért sötét (barna) üvegben tárolják. Akkor ez hogy van? Engem annyira elbizonytalanított, hogy nem is kezdtem el használni. :(

 • silent 2011. február 11. péntek, 06:48

  A gyártó cég szerint azért nem szükséges terméküket üvegben tárolni, mert nem tartalmaz ezüst ionokat, mint más gyártmányok. Ezért szállítják polietilén palackban.

 • Legato 2011. február 17. csütörtök, 10:05

  Remélem tudok ezzel az infoval segíteni!A legolcsóbb nagyobb mennyiségbe ezüst mesosilver ezüst kolloidot vásárolni,itt van 1 gallonnos is és a legkedvezőbb a házhozszállítási díj,és 3-5 nap alatt itt van! http://www.colloidsforlife.com Én ajánlom még a probiotiukumot is,ebben 15 fajta ,van nem úgy mint a magyarországon kaphatókba ,hogy van benne egy kettő.

 • Suulo 2011. február 28. hétfő, 19:29

  Honnan (és hogy) lehet Szlovákiából Mesosilvert rendelni?

 • Attila 2011. március 10. csütörtök, 00:48

  Sziasztok!

  Nemrég vettem pesten a Herbaházban Ezüst kolloidot.
  A gyártó és forgalmazó a Hór Völgye Kft., Szeged.
  20PPM/200ml essel próbálkozom.
  Valaki estleg tudna segíteni, hogy mennyire lehet ez a fajta gyártmányú kolloid hatásos illetve biztonságos?

 • Attila 2011. március 10. csütörtök, 01:56

  Leteszteltem a kolloidomat amit vettem úgy hogy egy csipet sót raktam bele és elszíneződött szóval elég tré a minősége a gyomromat is marja elég rendesen.

 • Attila 2011. március 10. csütörtök, 01:57

  Petiiiii Szlovákiából rendelve egy 250es kiszerelés mennyibe kerül?

 • Petiiii 2011. március 15. kedd, 23:57

  http://www.colloidsforlife.com

  http://www.koloidnestriebro.sk

  Az amerikaiak olcsóbban adják, utoljára már tőlük rendeltem én is.

 • Petiiii 2011. március 15. kedd, 23:58

  probiotikumként meg a VitaBiosa-t ajánlanám googlizzátok meg érdemes. :-)

 • Magdi 2011. március 22. kedd, 10:39

  Mennyi a posta a Mesosilver-nél? Nem láttam sehol. Help:)

 • Petiiiii 2011. március 26. szombat, 17:52

  Most kaptam meg a március elején megrendelt csomagot. :-((Az USA-ból való rendelés esetén kb 200 USD felett vámot is kell fizetni kb 10 %-ot , a plusz 25 %-os áfát mindenképp ki kell fizetni Magyar Postának az áru átvételekor.
  Szóval mégis olcsóbb a szlovák .

 • Legato 2011. május 12. csütörtök, 15:48

  Még így is megéri a colloidsforlife-os.Igen olyan 45%-ot raktak rá kb.magára a termékek árára.A 4.dik napnál járok és napi 60 ml-et szedek,naponta 3X20 ml egyet 11-12 között egyet 18-19 és egyet 0-1 óra felé mert 1-3-ig van a májnak a meridiánja akkor lehet a lejobban gyógyítani.Én nem nagyon vettem észre a kiégési reakciót,azt hittem ,hogy lázas leszek meg ilyesmi ,de csak annyi volt ,hogy elöször egy kicsit égette a torkomat az első adag.Meg éhes utána egy kicsit az ember.Még az első hét se telt el de észre vettem magamon a változásokat!
  Az van ráírva a legjobb felszívódás evés elött 15 perccel!

 • Gyuri 2011. július 5. kedd, 19:17

  Hello,

  Most rendeltem szlovákiából Mesosilvert és az van ráírva, h
  Skin Conditioner, nem pedig, h Colloidal silver. A kérdésem az lenne h az előbbi ua. mint az utóbbi, csak más névvel, ill. hogy ha van kölünbség akkor mi az? Belsőleg szeretném használni.

 • Petiiiii 2011. július 19. kedd, 23:23

  Szia Gyuri! No para.A honlapjukon le van írva egy eu-s rendeletnek köszönhetően kötelező azt ráírni, hogy csak külsőleg.
  A termék ugyanaz mint előtte volt.Én is azt szedem :-)
  Nem fogsz csalódni… :-)

 • Lolka 2011. augusztus 3. szerda, 12:39

  Sziasztok !

  A segítségeteket szeretném kérni ! Felbontás után hány napig tárolható ? Mert van ahol 4 napot, van ahol 90 napot és van ahol 1 évet írnak ! Mit kell tenni az ezüstkolloiddal ha megromlott ? Ha van valakinek vmi tapasztalata az legyen kedves írja meg !

 • silent 2011. augusztus 3. szerda, 13:21

  Egy évig minimum. 4 és 90 naposról még nem is hallottam. Elképzelhető, hogy abba más anyag is van, mert mai napság divat mindenféle egyéb összetevőt is belekutyítani. Valahogy úgy, mint a grapefruitos sör. Jó, jó, csak semmi értelme. Amiben csak ezüstrészecskék és desztillált víz van, az nem tud megromlani.

  Nem szabad az üvegből vagy annak kupakjából inni, távol kell tartani elektromágneses terektől, fagytól, ekkor elvileg korlátlan ideig eltartható.

  Amit Faraday készített elsőként 1857-ben, állítólag még ma is használható lenne, csak hát inkább egy múzeumban van.

 • myrcyke 2011. szeptember 18. vasárnap, 12:36

  Szisztok!

  Valakinek nincs eladó Mesosilvere?
  Szlovákiából mennyi a postaköltség?
  Ausztriába nem lehet beszerezni?

 • Kornél 2015. február 24. kedd, 13:23

  Csak szeretném felhívni a figyelmet egy ezüstkolloidra, melyet a patikában vásároltunk szerencsétlen módon. Már eleve gyanús volt, hogy az előtte fogyasztott ezüstkolloidhoz képest feltűnően keserű volt az íze, és a dobozra rá volt írva, hogy semmi esetre se nyelje le!
  Pár napi fogyasztás után állandó hányinger, szédülés jelentkezett, ekkor keveredtem erre az oldalra és kipróbáltam a roncsolásos só tesztet.
  Meglepetésemre (vagy nem is annyira meglepetésemre), a kolloid teljesen opálossá vált, vagyis tele volt nemkívánatos ezüst ionokkal. Mindehhez hozzátenném, hogy majd háromszor annyiba került a patikában ez a fajta kolloid, mint amit már fogyasztottunk és bevált (gyógynövény bolti).
  Az az ezüstkolloid a “XY” terméke. Senkinek sem javaslom a megvételét.

Leave a Comment